Tillverkare

Brentex är ett estniskt företag som har tillverkat svetsram-släpvagnar sedan år 2000. Företaget grundades av några eldsjälar som tog examen från Tallinns tekniska universitet, som såg marknaden som en möjlighet att producera bättre, mer långvariga och väderbeständiga släpvagnar.

Brentex startade tillverkningen av ATV-släpvagnar som under det första verksamhetsåret exporterades till Sverige. På grund av den första erfarenheten förstod man att det fanns utrymme för tillväxt på marknaden, vilket ledde till en  utveckling av släpvagns och  båttrailers sortimentet. Företaget utvecklades och teamet växte, tack vare vilket var det  möjligt, att producera bättre, snabbare och i större mängder.

År efter år har antalet marknader för Brentex ökat. Under första verksamhetsåret såldes enbart till Sverige, men snart – 2002 – började försäljningen i Estland. Detta följdes av Norge 2004, Lettland och Vitryssland 2005, Litauen 2007 och Finland  2013. Samarbetet med en av Finlands mest framgångsrika verktygsleverantörer, IKH pågick framgångsrikt i flera år, under vilka mer än 5 000 Brentex-släpvagnar hittade nya nöjda ägare.

Vi är inte bara tillverkare, utan framför allt löser vi människors transportproblem. Därför har utvecklingen av släpvagnar alltid börjat med, att identifiera marknadssituationen och människors olika och unika behov. Alla Brentex-släpvagnar har testats i ledande testlaboratorier runt om i Europa under 20 års drift-tid och överensstämmer med det europeiska ramdirektivet 2007/46/EG. Man måste ha det bästa laget för att uppnå det bästa resultatet. Brentex-teamet inkluderar experter inom sitt område tack vare vilket kan vi vara säkra på, att våra släpvagnar är utformade för att hålla!

För Brentex var 2018 ett banbrytande år för då startades ett företagsutvecklingsprogram i samarbete med EAS (Estniska exportutvecklingsstiftelse). Utvecklingsprogrammet varar i fem år och investeringen uppgår till 1,6 miljoner euro i produktutveckling och utrustning. Investeringarna syftar till att förbättra tekniska lösningar och produktkvaliteten, påskynda produktionsprocessen och öka produktiviteten för att förbli konkurrenskraftigt, innovativt och inriktat för kundens behov.

+