Konstruktion av Brentex släpvagnar ur N-serien

BRENTEX släpvagnar ur N-serien är konstruerade för vardagligt och professionellt bruk. Alla släpvagnar har en varmförzinkad svetsad ram, bladfjäderaxel och plywoodförstärkta fram- och baklämmar. Vi har infört ett antal nya viktiga ingenjörstekniska lösningar på våra släpvagnar ur N-serien och förbättrat deras användarkomfort. Du känner igen vår nya släpvagn ur N-serien på den fräscha designen och det nya produktnamnet med bokstaven N.

Ram

 

För bästa hållbarhet har våra släpvagnar byggts på en stark svetsad ram. Ramarna tillverkas av fyrkantsrör i högkvalitativt konstruktionsstål och plåtmaterial. Vid tillverkning av ramdelar används laserskärning och bockning. Därefter svetsas ramen ihop i speciella jiggar. För att säkerställa en lång livslängd varmförzinkas ramar på alla släpvagnar, vilket skyddar både de synliga och inre ytorna på rambalkar mot korrosion. 

Dragstång

 

 

Dragstänger tillverkas av högkvalitativt konstruktionsstål. Vid utvecklingen av dragstångens komponenter har våra ingenjörer dragit nytta av de senaste tekniska framstegen. Även alla delar för släpvagnens dragstång är varmförzinkade. 

Axel

 

Våra släpvagnar är försedda med bladfjäderaxlar som är utrustade med stötdämpare. En bladfjäderaxel belastar släpvagnen mindre jämfört med torsionsaxel och säkerställer en mjukare och bekvämare körupplevelse. Stötdämpare minskar inverkan av vägens ojämnheter och potthål på köregenskaper. Bladfjäderns stödyta på ramen är betydligt större, jämfört med torsionsaxel, vilket gör att belastningen fördelas jämnare på ramen och vi kan garantera en hållbar släpvagn även vid tillfällig överbelastning.

Axelbalken är tillverkad av varmförzinkat konstruktionsstål. Nav från framstående tillverkare (Knott, BPW och AL-KO) svetsas till axeländar med hjälp av teknik som utvecklats i vårt företag. Vid valet av nav har vi utgått från väder- och vägförhållandena i Estland. Vi föredrar slutna hjullager som skyddas av tätningar. 

 

Överkant förstärkt med fyrkantsrör

 

 

Sidolämmar på våra släpvagnar är utrustade med ett fyrkantsrör som förstärker sidolämmens överkant och bildar en helhet med ramen. Med fyrkantsröret säkerställer vi större lastförmåga, samt bättre och säkrare lastning och säkring av gods. Mångårig erfarenhet har visat att en förstärkt överkant på ramen ökar släpvagnens livslängd avsevärt. 

Sidoprofiler

Släpvagnar med upp till 4 m långt flak tillverkas av monolitisk bockad profil. En sömlös sidoprofil, som är korrekt fäst på ramen, ökar betydligt släpvagnens hållbarhet. Alla sidolämmar på våra släpvagnar är tillverkade av förzinkat kvalitetsmaterial.

 

Plywoodförstärkt fram- och bakläm

 

 

Korrekt säkring av last är av yttersta vikt och därför har vi lagt till plywoodförstärkning på både fram- och baklämmen. Det säkerställer att lasten på släpvagnen inte kan flyga genom framlämmen i fall av olycka. Vi har förstärkt fram- och baklämmen med vattenbeständig halkfri plywood av hög kvalitet. Baklämmen kan användas som uppkörningsramp för en ATV, trädgårdstraktor eller motorcykel. 

Nya gångjärn på baklämmen och lås på sidan

Baklämmens gångjärn på släpvagnar ur N-serien är fästa på ramen med låsta stift, vilket förhindrar att öppna lämmar faller av under körning. Med hjälp av kedjefästen kan lämmen användas som en förlängning av flaket. Låsen på baklämmen har flyttats till sidorna för att undvika skador och nedsmutsning av låsen när lämmen är öppen.

Stänkskärmar av metall och praktiska fotsteg

 

Våra släpvagnar ur N-serien har 4 praktiska fotsteg för bekväm placering av last. Dessutom har vi försett de nya modellerna med stänkskärmar av metall som är tillräckligt starka för att tåla att gås eller sittas på. 

Ljus och kablage

Våra släpvagnar är försedda med belysning och vattentäta kablar från österrikiska Aspöck som tillhör de bästa tillverkarna i branschen. Alla släpvagnar har back- och dimljus. Kablarna är försedda med en modern 13-polig stickkontakt och en 13 till 7-polig adapter. Släpvagnar ur N-serien har främre LED-positionsljus som har placerats högre upp jämfört med tidigare modeller. Upphöjda ljus skadas mindre av stenar som kan slungas från hjulen.

Alla kablar är gömda inuti ramen och dragstångens konstruktion för att minska yttre påverkan på elsystemet.

 

Lastsäkringsöglor

 

BRENTEX släpvagnar är utrustade med minst åtta lastsäkringsöglor på insidan. Lastsäkringsöglor är fastbultade i sidostolparna på släpvagnens svetsram. Enligt vår erfarenhet är det bekvämare att lasta när släpvagnens botten är slät och lastsäkringsöglor är placerade på släpvagnens sidor. Dessutom har BRENTEX släpvagnar minst 4 lastsäkringsöglor på utsidan som är svetsade i balkarnas nedre kanter på ramens undersida.

Bottenplywood

 

Flakbotten är täckt med vattenbeständig och halkfri laminerad plywood. Vattenbeständig laminerad plywood är vädertålig och kommer att hålla i många år. 

Förborrade öppningar för montering av tillvalsutrustning

 

 

Utformningen av våra nya släpvagnar ur N-serien är ytterst väl genomtänkt. För bekväm och enkel montering av tillvalsutrustning är ramen och dragstången försedda med monteringshål som är förborrade innan förzinkning. Förutom enkel montering av tillvalsutrustning garanterar det även släpvagnsramens långa livslängd och korrosionsbeständighet. 

Tillvalsutrustning

Till släpvagnen kan du montera eller låta monteras olika typer av tillvalsutrustning som förbättrar din användarupplevelse ännu mer. Bland vår mest sålda tillvalsutrustning finns plastkåpor, kedjefästen för baklämmar, gasdämpare eller tippskruv, presenningar och reservhjul med monteringskonsol. En mer detaljerad beskrivning av den specifika tillvalsutrustningen hittar du på en separat produktsida. Tillvalsutrustningen hittar du HÄR eller längst ner på släpvagnens produktsida. 

 

Om du väljer BRENTEX släpvagn investerar du i en produkt som är skapad för att hålla och vara till din hjälp inom alla områden.

+